Бифирон – едно съкровище, което всеки трябва да опита

Бифирон – Ефективна профилактика на кожни възпалителни реакции и кератоза. Бактериоцините на бифидобактерията в комплекс с терпените на невена и пелина, потискат патогенната микрофлора на възпалените места, биофлавоноидите премахват раздразнението. Комплексът от етерични масла и витамини успокоява, омекотява и тонизира кожата. Патентованата биотехнологична формула на балсама активно защитава и възстановява структурата на кожата на клетъчно ниво.

Нанася се върху чиста кожа, на тънък слой, сутрин и вечер.

Състав: емулсионен комплекс на основата на масла от гроздови семена и кокос, дейонизирана кавитационно активирана вода, биотехнологичен препарат (ултрафилтрат) на култура от бифидобактерии, СО2-концентрати от цветове на невен и листа на пелин, етерични масла от сандал, здравец и тамян, β-каротин, епофен (Q10), витамин С.

Коментари

Предпазва и премахва лющенето, загрубяването на кожата, загубата на еластичност. Прекрасно подхранва кожата и стабилизира функциите на растежа и. Балсамът регулира обменните процеси и нормализира състоянието на кожната обвивка.

       Филтратът от култура на бифидобактерии (ФКБ), получаван след отделянето на културалната течност от бактериите, е специален, необикновен компонент на балсама БИФИРОН. Преди няколко години, за първи път в козметологичната и дерматологична практика, нашата компания започна да използва ФКБ като активен ингредиент. Предимството на ФКБ е не само в наличието на много ценни хранителни вещества, но и в съдържащите се в него млечна и оцетна киселини, които имат потискащо действие върху патогенните микроби. Още по-важно е, че самите бифидобактерии изработват специални вещества – бактериоцини, за които е характерна висока активност и широк спектър на антимикробно действие. Бактериоцините са ефективни по отношение на патогенните микроорганизми: стафилококи, салмонела, подобните на дрожди гъбички от рода Кандида, бактерии от „семейство” шигел и др. Но, за да се съхрани високата активност на бактериоцините, се налага да се използват специални рецептури и щадящи технологии.

Установено е, че полизахаридните метаболити (продукти от обмяната на веществата) на бифидобактериите, попадащи в културалната течност, са способни да повишат нивото на задържане на фактора на епидермалния растеж и основния фактор на растежа на фибробластите, т.е. структурите, които подпомагат заздравяването на наранената кожна повърхност.

            Концентратът от цветове на невен, благодарение на съдържащите се в него флавоноли, танини, фенолкарбонови киселини, има мощни противовъзпалителни и ранозаздравяващи свойства, а също така и успокояващ ефект. В народната медицина настойката от невен се използва още от времето на гръцкия лекар Диоскорид (І век от н.е.), особено широко за външна употреба при рани, порязвания, язви, заболявания на устната кухина и глътката, при гинекологични заболявания. Препаратите от невен са ефективни при натъртвания, гнойни и трудно заздравяващи рани, изгаряния, фистули, ерозия на шийката на матката, колпит, проктит, ангина, парадонтоза, кървене на венците, а също при различни кожни заболявания.

            Пелинът се споменава още в папирусите на древния Египет. Знаменитият лекар от древността Абу Али Ибн-Сина използвал пелина при хронично възпаление на очите. В земите на източните славяни наричали пелина „божие дърво” и „царска трева”. Концентратът от пелин притежава противовъзпалителни и ранозаздравяващи свойства. Използват го за компреси за обезболяване и заздравяване на рани, при възпаления на очите, за изплакване на устната кухина.

            β-каротин (провитамин А) премахва сухотата и беленето на кожата, защитава я от вредното въздействие на UV лъчите, ускорява заздравяването на раните. В организма молекулата на каротина се превръща в две молекули витамин А. Той определя и цвета на балсама.

Съвременните условия на живот рязко повишиха нивото на радикалообразуващите процеси в организма. Епофенът (антиоксидант и антихипоксант, структурен аналог на кофермента Q10), β-каротинът, аскорбиновата киселина (витамин С) и флавоноидите на невена и пелина, образуват мощен антиоксидантен комплекс, който пречи на  натрупването на свободни радикали в кожата и противодейства на негативното им въздействие върху защитната липидна бариера, клетъчните мембрани и генетичния апарат (ДНК и РНК) на клетките.

            Етеричните масла от здравец, тамян и сандал образуват ароматерапевтичния комплекс.

            Етерично масло от здравец – мощните му регенериращи свойства са признати още в древността, а възстановяващият му ефект прави с кожата чудеса – премахва дерматити от всякакъв произход, раздразнения и инфилтрати на кожата. Здравецът е козметолог, решаващ много проблеми на кожата – стареене, възпалителни процеси, стресови реакции. Знаменити са и антидепресивните и адаптогенни свойства на здравеца.

            Етерично масло от тамян – едно от най-древните благовония, получава се от ароматичната смола на неголямо африканско дърво. То е изключително средство за изглаждане на бръчките и подмладяване на кожата.

            Етеричното масло от сандал се получава от уханната дървесина на вечнозелено индийско дърво. Маслото оказва силно противовъзпалително, противогъбично и ранозаздравяващо действие. Избелва, повишава еластичността на кожата, изглажда бръчките, изчиства акнето и премахва сърбежа. Ароматерапевтите препоръчват сандаловото масло при възпалена, повяхнала, обезводнена, грапава и проблемна кожа.

            До днес са направени многочислени експериментални и клинични изследвания отнасящи се до изучаване механизмите на действие и ефективността на балсам БИФИРОН.. Отбелязан е изразеният противовъзпалителен ефект на балсама и бързото премахване на сухотата на кожата и чувството за стягане. При използването на балсама (както самостоятелно, така и в комплекс с балсамите МИРАЛГИН, РЕВЕНТОН, БИОБАЛАНС) в практическата работа със спортистите от националните отбори на Русия по бокс, гребане и лека атлетика е отбелязано чудесното му действие върху образуваните мазоли и микротравми. Антимикробните му свойства са безупречни (използването на крема винаги довежда до положителни резултати).

Балсам БИФИРОН може да се използва за решаване на много проблеми. Например, при хиперкератоза (прекомерно вроговяване на епидермиса) на отделни участъци от кожата. Повишено вроговяване може да се появи и с възрастта (на лицето, крайниците). На хиперкератоза често е подложена кожата на лактите при хора, чийто работен ден преминава на бюрото. Кожата става сива, люспеста, груба, некрасива и това се превръща в проблем, който трябва да се реши. Бифирон притежава безценно свойство – нормализира изработването на кератин (белтък, който образува роговия слой на повърхността на кожата) Кератинът ни защитава от въздействието на околната среда. Хиперкератозата се дължи на прекомерно изработване на кератин, балсамът нормализира нивото на кератин и проблемите се решават. Освен това той намалява пигментацията и има лек ексфолиращ ефект.

            Балсамът проявява високо лечебно-профилактично действие в поликлинични условия при крауроза и сенилни вулвовагинити.

             Наблюдава се и положителен ефект при папиломатоза. Балсамът се нанася на цялата повърхност на шията, а не само върху папиломите. 

Балсамът се използва успешно и за възстановяване функциите на кожата след акне.

            Формулата на балсам БИФИРОН е защитена с патент за „Комплекс метаболити на бифидобактерии и козметични средства на тяхна основа”.

             През 2000 г., за работата си в областта на медицинската биотехнология, компанията става лауреат на премия на името на И.Н.Блохин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *