Защо Мирра?

MIRRA е руска компания, произвеждаща ефективна козметика с натурални съставки. Целта на нашата работа е да Ви предоставим най-доброто, което съвременната козметология може да даде. Естествената, здравословна красота на човек винаги е индивидуална и предизвиква искрено възхищение. Ние помагаме на хората да открият тази красота в себе си и да я съхраняват в продължение на много години. За производството на козметика MIRRA използваме съвременни технологии, признати в целия свят, както и уникални разработки от специалистите на компанията.

Естествените съставки се доставят от екологично чисти райони и са специално обработени, за да се запазят полезните им свойства. Повечето от нашите продукти са козмецевтични продукти, които представляват комбинация между козметични и фармацевтични продукти, които имат забележим лечебен ефект.

Козмецевтика

Една от основните области на работа на специалистите в MIRRA е създаването на козмецевтични продукти. Терминът „козмецевтични продукти“ е включен в „Тълковен речник на парфюмите и козметиката“ през 1996 г. Този клон на козметологията вече намери широко признание в чужбина, като Cosmeceuticals – козметика с терапевтичен ефект.

Това е интензивно действие, близко до лекарството, което има силно влияние върху процесите, протичащи в кожата. Традиционно козмецевтичните продукти съдържат голям брой биоактивни вещества. Нашата козметика има най-високия възможен индекс на естественост, а нейната ефективност е проверена и потвърдена с клинични тестове. Лечебните балсами и други козметични кремове на компания MIRRA са отличен пример за безупречността на избраните технологии, иновативността и смелите авторски решения.

Напреднала технология

В производството на нашата козметика участват най-модерните технологии. Това позволява на кожата Ви да постигне максимален положителен ефект от грижата. Развитието на науката в областта на козметологията е един от основните ни приоритети. Следователно, компанията разполага със собствена независима лаборатория за изследвания. Нашите експерти са разработили и патентовали собствена технология за производство на козметика.

Хайвер

Козметика  от Хайвер  – ноу-хау и визитката на MIRRA. Компанията беше една от първите, които използваха предимствата на черен, червен хайвер, рибено мляко и овариална течност от хайвер на естероеи риби, за да създадат уникална козметика. Козметичните продукти с хайвер имат много полезни функции, това са интензивни средства, насочени към подмладяване, регенериране, активиране на защитните свойства на кожата. Под влияние на продукти с хайвер в кожата се стимулира производството на еластин и колаген, бръчките се изглаждат. По време на приготвянето на козметиката, хайверът се обработва по специален начин, така че всички хранителни вещества да достигнат напълно предназначението си.

В хайвера и продуктите от хайвер се съдържат аминокиселини в големи количества, витамини и микроелементи, необходими за възстановяване и поддържане на естествените процеси на кожните клетки. Хайверната козметика на MIRRA е с доказана ефективност,  удостоена с многобройни награди и абсолютно признание сред целевата аудитория на потребителите, включително в чужбина.

Ламеларна емулсия

Минералната линия на кремовете MIRRA е пример за перфектната комбинация от ценни съставки с ефективна съвременна технология за доставяне на вещества в по-дълбоките слоеве на кожата. За производството на кремове специалистите на MIRRA използваха ламеларна структура с течен кристал. Веществата, затворени в течнокристалната матрица, са надеждно защитени от разрушителни топлинни и фото ефекти. Благодарение на многопластовата структура те са по-малко податливи на нежелани взаимодействия помежду си и с външната среда.

Това означава, че всички полезни системи се доставят безопасно до мястото, където могат да дадат най-голям резултат. Те започват да действат в момента, когато достигнат желания слой. Оптимално балансиран комплекс от минерали и органични соли (макро- и микроелементи: калций, магнезий, натрий, калий, желязо, манган, мед, цинк, хлор, фосфор и сяра), както и скъпоценни кристали от диаманти, малахит и родохрозит лесно се абсорбират и стимулират естествени процеси на обновяване на клетките.

Растителни съставки

Повече от 600 артикула с полезни компоненти от растителен произход. Именно това количество се използва активно при производството на козметика MIRRA. Един от основните принципи на компанията е да не използва продукти от животински произход. MIRRA е фокусирана върху екологосъобразното производство и зачитането на околната среда.

В нашата козметика са широко представени лекарствени екстракти и растителни сокове, растителни мастни масла, етерични масла, минерали и пчеларски продукти.

За продуктите на MIRRA са избрани както сравнително лесни за получаване съставки, така и особено ценни и редки. Включително – монарда, женшен, японска лайка, арган, карите, алтайска левзея и амарант.

Биотехнологични продукти

Биотехнологията е технология, при която микроорганизмите, растителните и животинските клетки и техните метаболитни продукти се използват за получаване на биологично активни вещества. Най-старият пример е производството на квас, хляб, оцет. Биотехнологичните продукти заемат важно място в козметиката MIRRA, тъй като напълно съответстват на принципа на естественост и безопасност.

Много продукти на MIRRA, включително декоративната козметика, съдържат хиалуронова киселина. Произвежда се от микроорганизми, които имат ген, който е отговорен за синтеза на човешка хиалуронова киселина. Благодарение на това рискът от алергии става минимален.

Делтостим – високо пречистени гликозиди, получени от масата на отделно отгледани делтоподобни клетки на диоскорея. Има антиоксидантно и лечебно действие. Ecolact е сокът от зеле, моркови и цвекло, ферментирал от лактобацили. Козметиката MIRRA също използва автолизат на дрожди, бифидобактерии филтрат, бактериофаги и други биотехнологични продукти.

Бактериофаги

Бактериални вируси, които конкретно убиват патогени в организма. През 2005 г. MIRRA започва индустриалното производство на гел – балсам с бактериофаги. Избирателното бактерицидно действие Ви позволява да поддържате здрава микрофлора на кожата и бързо да елиминирате основните патогени от фокуса на възпалението. MIRRA произвежда три продукта с комплекси от бактериофаги: гел-балсам с бактериофаги, гел-апликатор за устна кухина и овлажняващ гел-лубрикант.

Антиоксиданти

Антиоксидантите са едни от най-важните компоненти на натуралната козметика. Излишните свободни радикали, пряко свързани със стареенето на кожата, се коригират от антиоксидантните състави в козметиката. Патентованите антиоксидантни комплекси на MIRRA действат в съчетание с естествената защитна система на организма.

Собствената антиоксидантна система на младата кожа по правило се справя със задачите си. Стареещата кожа  изисква допълнителна подкрепа, особено ако често сте болни, стресирани или прекарвате много време на открито слънце. В допълнение към уникалните балансирани комплекси, козметика MIRRA използва отделни антиоксидантни съставки, за които е доказано, че са много ефективни при тестване: епофен, токоферол, бета-каротин, диквертин, делтостим, шиконин, екстракт от домат и зелен чай.

Пептиди

MIRRA е една от първите козметични компании в Русия, които използват пептиди за здравни и козметични цели. Новата технология стартира с продукта Glutoxim, който влезе в продажба в края на 90-те години на миналия век. Пептидната козметика отговаря на очакванията на разработчиците и потребителите: пептидите са нетоксични, лесно проникват в роговия слой, хармонично се интегрират в клетъчните процеси, стимулират активността на клетките и успешно коригират промените, свързани с възрастта. В допълнение, козметиката с пептиди е чудесна за чувствителна, алергична кожа. Скоро започват да се използват различни биоактивни пептиди за производството на редица MIRRA продукти.